Sociala medier och webbplatser

Ina Omma – folkbildare och aktivist som inte räds de svåra frågorna

/ina-omma.jpg
"Jag reflekterar och skriver om samisk kultur, samisk identitet, det samiska samhället, fördomar, rasism och vår omgivning", skriver Ina Omma på Instagram. Lyssna gärna på avsnittet med Ina Omma i podden Samesystrar. Läs mer på Ina Ommas hemsida.

Samiskt informationscentrum
Samiskt Informationscentrum är en avdelning inom myndigheten Sametinget. De har en webbplats mycket information om Sápmi, de samiska näringarna, de samiska språken, samisk historia och mycket mer. De finns även på Facebook.

Tåssåsen sameby
Tåssåsens sameby har sina året-runt-marker i Oviksfjällen, Anarisfjällen och Lunndörrsfjällen i Jämtland och delar på sitt konto med sig av kunskap om renen och renskötselåret. Inläggen på deras Facebooksida riktar sig till alla som rör sig i fjällmiljö i allmänhet och på Tåssåsens renbetesmarker i synnerhet.

 

Har du tips på enskilda samer, sameföreningar, eller samebyar som har informativa webbplatser, Facebookkonton eller Instagramkonton – hör av dig till oss. Det ska ha bäring på mänskliga rättigheter och urfolksrätt. E-post: [javascript protected email address] 

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Facebook. Vi publicerar nyheter och tips på evenemang med fokus på urfolksrätt och mänskliga rättigheter i Sápmi.

Kontakt

Hör gärna av dig till Amnesty Sápmi!

/erik-tornlund-ordforande-amnesty-sapmi.jpg

Ordförande Erik Törnlund
E-post: sapmi@amnesty.se

Stöd oss

Varje gåva har betydelse. Ditt stöd gör att vår gemensamma röst blir starkare och får bättre genomslag. 

Skanna QR-koden på bilden, eller skriv in vårt swishnummer 123 561 20 49 och valfritt belopp.

/gava-till-amnesty.jpg